Interieur

Renovatie van apotheek, woonhuis en praktijk tot bijzonder pand

13 december 2017

In het centrum van Laarne, naast de pastorij, bevindt zich de apotheek van Diane Marroyen. Ze nam de zaak over van haar werkgever, kocht het aanpalende huisje en besliste om de apotheek uit te breiden, de woonst te renoveren en plaats te voorzien voor praktijkruimtes die ze verhuurt. Het werd een intensieve totaalmetamorfose van een gesloten bebouwing in de dorpskern.

Eigen aan dit project was de complexiteit ervan. Het pand moest onderverdeeld worden in drie verschillende entiteiten met elk een eigen toegang, zonder dat de onderlinge verbinding verloren ging. Bovendien brengt een gesloten bebouwing in een dichte dorpskern sowieso een aantal bouwtechnische en praktische uitdagingen met zich mee.

Wishlist: trap met zwevende treden
Het pand ligt ingesloten met het privégedeelte aan de achterzijde. In de tuin zijn het overloopzwembad en de permanente barbecue bijzondere eyecatchers. De privéwoning bestaat uit drie bouwlagen die dankzij een vide de gewenste openheid kregen. Over de drie verdiepingen verdeeld bestaat de woning uit een grote, open ruimte met keuken, eethoek en zithoek, een slaapkamer met extragrote badkamer en dressing, een bureau en een zolder met afgewerkte badkamer die de mogelijkheid biedt tot het creëren van twee à drie extra slaapkamers. Ook aanwezig: een trap met zwevende treden afgewerkt met Wengé-hout. Een andere eyecatcher is de muur langs de trap. Die werd bekleed in beige Dei Medici-natuursteen van Hullebusch en afgewerkt met een handgreep in massief messing. Ook de gitzwarte Gyrofocus-haard van Focus springt in het oog.

Eén grote glaspartij
Op de benedenverdieping loopt de keramische tegelvloer met betonlook door naar de betonnen terrasvloer. De volledige achtergevel is één grote glaspartij van vloer tot plafond. Het Hi-Finity-schuifraam met fijne profielen in zwart aluminium is een primeur in België. Het bestaat uit zes delen, waarvan de vier middelste elektrisch kunnen openschuiven. Alle beelden kan je bekijken in ABSoluut 15: https://issuu.com/newdays/docs/absoluut_15_

Project in samenwerking met ABS Bouwteam.

(foto Annick Vernimmen)

Misschien vind je deze posts ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter