Interieur

Ceçi n’est pas un boudoir

29 november 2016

Begin november opende juweelontwerpster Axelle Delhaye haar boetiek in Brussel. En het interieur is een pareltje. Delhaye schakelde daarvoor Tecla Tangorra in, een Italiaanse architecte die zowel in New York, Milaan als Brussel actief is. Zelf is Delhaye fan van Sketch in Londen. Het roze, vrouwelijke interieur van deze high end tearoom inspireerde de ontwerpster en zelf wou ze ook een boudoirsfeer in haar winkel. Op haar vraag maakte Tangorra vooral gebruik van travertijn voor het maatwerk en van messing voor de armaturen. Die laatste ontwierp ze trouwens hoofdzakelijk zelf, op de Cliff Suspension van Lambert & Fils na. Lichtroze en donkergroene tinten bepalen het kleurenpalet. Het meubilair bestaat uit vintagemeubelen die Axelle kocht in Brussel en uit een stijlvolle zwarte tafel van French Rosa. En die vintagelook vind je ook in de juwelencollectie van Delhaye terug, AXL genaamd. Als juweelontwerpster zoekt Delhaye overal ter wereld naar antieke juwelen van tussen 1850 en 1930, een periode waarin gevoelens niet werden uitgedrukt, maar werden gecommuniceerd via wat rond de nek hing of aan de vingers zat. Die bestaande sieraden transformeert Axelle in nieuwe juwelen. Zo maakt ze van een broche een paar nieuwe oorringen en van de ketting van een antiek zakhorloge een hedendaags halssnoer. Elk stuk is one of a kind, een echte ‘bijou‘.

Misschien vind je deze posts ook leuk