Interieur

Boek ‘Comforting Homes’ van Nathalie Deboel

18 december 2021

Met haar eerste boek ‘Comforting Homes’ geeft de Belgische interieurarchitecte Nathalie Deboel ons een inkijk in haar wereld. Vijftien recente high-endprojecten tonen haar voorliefde voor kostbare materialen en haar talent om intuïtieve interieurs te ontwerpen.

Na twintig jaar creativiteit bracht Nathalie Deboel begin deze maand een eerste boek uit: ‘Comforting Homes’. Voorzien van een cover in toile ocean – het eerste boeklinnen dat wordt gemaakt met plastic uit de oceaan – bundelt dit werk een selectie van vijftien recente high-endprojecten. De Belgische interieurarchitecte heeft kantoren in Brussel en Knokke, geniet naam en faam in binnen- en buitenland en mocht zelfs de woning van modeontwerper Edouard Vermeulen onder handen nemen. De elementen van een echt ‘Nathalie Deboel interieur’? Dat zijn natuurlijk materialen zoals natuursteen, leem, kalkafwerking, gepolijst beton, hout en stof in combinatie met zorgvuldig geselecteerde meubels en kunstwerken.

Dialoog met de bewoner
Het boek geeft een uniek inzicht in de aanpak en de stijl van Nathalie Deboel. Haar ontwerpen dragen elegantie, tijdloosheid en balans uit. Ze zoekt ook bewust de controverse niet op, maar wel rust en warmte. Bij het doorbladeren van het boek wordt duidelijk dat elk interieur tot stand kwam in dialoog met de bewoner en op diens maat werd uitgewerkt. Geen ‘one size fits all’ dus, maar een ‘holistisch resultaat gebaseerd op de behoeften van de klant’, om het in haar woorden te zeggen. In elk van haar projecten streeft de interieurarchitecte naar een ‘vlotte promenade’ en creëert ze gezellige hoekjes waar de bewoners kunnen genieten van een gestolen moment. Het doel is een intuïtief eindresultaat, alsof er geen ontwerp achter zit en het nooit anders is geweest.

Uitgeverij Stockmans ARt Books
Verkrijgbaar op www.nathaliedeboel.be

(foto’s: cafeine.be)

Misschien vind je deze posts ook leuk