Het Latem Hof

2 juli 2024

Wanneer je de voordelen van bewuster omgaan met woonoppervlakte combineert met de hoogstaande architectuur en de vooruitstrevende technieken die gebruikelijk voorbehouden zijn voor exclusieve villa’s, dan krijg je Het Latem Hof. In dit bijzondere woonproject in het centrum van Sint-Martens-Latem komt het beste van die werelden samen. Schoonheid, kwaliteit en duurzaamheid in harmonie.

Centraal in de Latemstraat en volledig afgestemd op de omgeving realiseerde ABS Bouwteam het architecturale woonproject Het Latem Hof. De zes in een hoek aansluitende huizen met gestileerde klassieke gevels versterken onmiskenbaar het dorpsgevoel. Met hun mooie, sobere uitstraling blenden ze volledig met de bouwtradities van het elegante Sint-Martens-Latem. De begroeiing aan de straatkant en het ontwerp waarbij de woningen in een L-vorm het binnenhof omarmen, brengen privacy en geborgenheid op een centrumgelegen site. Tegelijk is dit project een pleidooi voor gemeenschappelijk goed. Elke woning geeft uit op een privaat terras en tuin zonder zichtbare omheining maar omzoomd met volle brede struiken, en aangrenzend geniet- en bruikbaar gemeenschappelijk groen.

Gemeenschapsgevoel versterken

De duurzame visie vormt het fundament van dit project. De klassieke verkaveling werd ingeruild voor een alternatieve woonvorm die bedachtzaam omgaat met de beschikbare ruimte zonder in te boeten aan schoonheid, licht en zicht. Zo wordt in Latem Hof het delen van een deel van de tuin moeiteloos gelieerd met de hoge standaarden in de exclusieve villabouw. De architectuur, de intelligente technieken en de hoogwaardige afwerking ervan werden naadloos vertaald door ABS Bouwteam dat op basis van zijn expertise en ervaring in het bouwen van residentiële pareltjes de juiste finesses kon leggen.

Duurzame investering

Ook binnen is de duurzame aanpak duidelijk voelbaar. Een goed geïsoleerde schil over drie bouwlagen beperkt het warmteverlies tot een minimum en garandeert samen met de installatie van geothermie een aangenaam binnenklimaat. Het resultaat is innovatief wooncomfort binnen de muren van een toekomstgericht woonconcept. Terug buiten zien we hoe overtollig regenwater naar een wadi in het gemeenschappelijke deel van de tuin stroomt, waar het langzaam in de bodem kan sijpelen. Naast zijn praktische en noodzakelijke functie heeft de wadi nog een extra troef. Hij fungeert als een echte blikvanger in de prachtig aangelegde bloementuin. Een aanzienlijk kleinere voetafdruk zonder in te leveren op esthetiek, luxe en woonkwaliteit. Daar is Het Latem Hof de perfecte belichaming van.

Fotografie: Damon De Backer

Misschien vind je deze posts ook leuk