Lifestyle

coliving: een buurt in een gebouw

2 november 2018

Na coworking wordt de volgende woonvorm gesignaleerd: ‘coliving’. Wonen, werken, winkelen én vrije tijd: binnenkort doen we alles samen en onder één dak. In community, en in perfecte symbiose. Ook in de Belgische grootsteden krijgt de nieuwe trend voet aan grond. 

A-stay, Antwerp
Een home away from home-gevoel: dat is waar A-stay op mikt. Het ‘hotel’ gaat open in 2019 en zal tweehonderd studio’s tellen waar de bewoners kunnen inchecken via een app. In de gezamenlijke lounge, bar en fitnessruimte kunnen digital nomads volop socializen; werken gebeurt in de vergaderruimte.

Cohabs, Brussel
In de tien Cohabs-huizen die verspreid zijn over Brussel, zijn meer dan veertien landen vertegenwoordigd en worden acht talen gesproken. Bewoners leren elkaar kennen tijdens diners en feestjes. Duurzaamheid is key: zo komen de meeste meubelstukken van tweedehandsmarkten.

The Dome, Brussel (foto)
Op het Brussels Beursplein zal het iconische, voormalige kantoorgebouw van Actiris in samenwerking met de gerenommeerde architecten Coussée & Goris de buurt nieuw leven inblazen met een gevarieerd programma in één gebouw. In het totaalconcept The Dome kan er vanaf 2023 gewinkeld, gewerkt én gewoond worden. Dit laatste gebeurt in zestig colivingappartementen, die voor 900 euro per maand te huur zijn. Moestuinen, een bar en een dakkoepel (mét fenomenaal uitzicht op het Beursplein) maken de coliving experience in het voormalige kantoorgebouw compleet.

 

(beeld: Nanopixel.be)

Misschien vind je deze posts ook leuk