Architectuur

Villa MQ in Tremelo

16 februari 2016

Een architecturale en sculpturale statement maken, dat was de betrachting van Office O Architects met Villa MQ. De gezinswoning ligt op een groot terrein omringd door dennenbomen en dankt zijn unieke look aan de experimentele aanpak van het architectenbureau. Gebogen muren, verschillende plafondhoogtes, bijzondere lichtinval: architecte Magalie Munters kreeg geen restricties, alleen maar GO’s. De specifieke oriëntatie, locatie van vensters en de ruimtelijke indeling van het huis zorgen onder meer voor maximale privacy, stilte en natuurlijke warmte. Villa MQ is onderverdeeld in vijf etages. De ruimtes klimmen schijnbaar organisch en in een vloeiende beweging telkens een half verdiep hoger. De ingang ligt gedeeltelijk onder de grond. Daar bevinden zich ook de master bedroom en de garage. Een etage hoger ligt de keuken. Die maakt een link naar de tuin, die op zijn beurt met een helling de overgang is richting huiskamer. Nog een verdieping hoger kregen de kinderkamers een plek en weer schuin omhoog bevindt zich de badkamer met een subliem uitzicht als eindbestemming.

(foto Tim Van de Velde)

Misschien vind je deze posts ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter