Design

3 x Belgisch interieurtalent om te volgen

5 juni 2023

ABSoluut heeft een boon voor bevlogen interieurarchitectuurtalent van eigen bodem. We selecteerden drie Belgische bureaus die de kracht van de omgeving voelen en vangen in bijzondere woonprojecten. Als ware belevingsfilosofen creëren ze met een trefzeker oog ruimtes die overweldigen of doen verstillen.

Grain Designoffice
Op een steenworp van onze geliefde Noordzee zorgt Grain Designoffice ook binnenshuis voor een ware kustbeleving. Sander Bullynck en Nick De Moor weten met hun team de ziel van elk project te vangen. Ze tekenen voor een krachtige combinatie van texturen en volumes. Niet te ruw, noch te fijn. In zowel residentiële als horecaprojecten creëert het duo een sfeer waarin mensen graag vertoeven. Sander en Nick leggen zich toe op het ontwerpen en realiseren van ruimtes, merken en concepten. Ze ontwerpen zowel wooninterieurs als merkarchitectuur. Hun balans tonen ze onder meer in Dunas, de nieuwste culinaire hotspot van Duinbergen. Gasten nemen er plaats op zitbanken van stampbeton met zachte kussens in organische vormen. Het lijkt alsof de wind ze tegen de muur heeft gewaaid en gevormd.

(Fotografie: cafeine)

Studio Okami
Bram Van Cauter en Hans Vanassche van Studio Okami denken architecturaal altijd in dialoog met de bouwheer, de plek en haar identiteit. Steevast vertrekken ze van de geest van de plek. Met die bewuste aandacht trekken ze klanten mee in een uniek verhaal. De architecturale uitdaging om buiten de traditionele kaders te denken, is daarbij hun genot. Niet zelden worden bestaande structuren behouden, inclusief défauts die extra karakter geven. Door middel van buitenkamers benadrukt het duo de relatie tussen binnen en buiten. Groene ruimtes worden aangelegd alsof ze er altijd geweest zijn. Hierdoor is er geen begrenzing, maar net een diepe connectie. Ze versterken een project net zoals de speelse kleuraccenten dat doen. Het resultaat nodigt uit tot een zuivere ruimtebeleving.

(Foto1, 2, 3: Matthijs van der Burgt. Foto 4, 5, 6: Nick Claeskens)

TJIP
De zee blijkt voor de interieurarchitecten van TJIP een discrete muze. Hun portfolio omvat meerdere realisaties aan onze kust, zoals dit appartement in Oostduinkerke. Het trekt het kleurenpalet van de zee en het strand haast letterlijk naar binnen. Niet enkel door het vrije uitzicht erop, maar ook door het gevoel binnen. Met dank aan een uitgekiende symmetrie, het gebruik van natuurlijke materialen, details in de afwerking en het oneindige spel van licht en schaduw. Textiel is een graag geziene gast in de projecten van Jakob Vyncke en Thomas Meesschaert. Ze verzachten er de ruimte mee en verbeteren tegelijkertijd de akoestiek. Speels triggeren gordijnen het ruimtegevoel. Zo ontstaat een fragiel evenwicht tussen rechte lijnen en rondingen enerzijds en zachte en ruwe texturen anderzijds.

(Fotografie: Alice Mesguich)

Misschien vind je deze posts ook leuk