Design Featured

Luca Bowls – fruitschalen in beton

10 juni 2016

Luca Beel is architectuurfotografe. De schoonheid, de functionaliteit en het gebruik van materialen: het inspireert haar dagelijks tijdens, maar ook na haar werk. Dan is het niet de esthetiek van huizen en gebouwen die haar triggert, maar wel die van een theaterstuk of een stad. Meestal is de uitkomst dan geen fotografie, maar wel fruitschalen in beton. ‘Luca Bowls’ noemen haar vrienden ze. Ze zijn gemaakt uit Italiaanse terrazzo en je herkent ze aan hun kleurrijke oppervlak met granulaten. Het zoeken naar mooie kleurencombinaties en het maken van de juiste samenstellingen: het boeit de jonge designer mateloos. De kleinste bijsturing van een recept leidt immers tot een ander resultaat. Luca’s betonnen fruitschalen zijn binnenin geschuurd en gepolijst en ruw aan de buitenkant. Ze zijn kleurrijk en toch sober, een object en een gebruiksvoorwerp tegelijk. Een schaal vol contrasten dus en toch uitgepuurd en uniek.

Misschien vind je deze posts ook leuk