Design Interieur

3 x Belgisch designtalent om te volgen

21 maart 2023

Gespot: Yvan Caillaud, Studio Krjst en Mademoiselle Jo. Deze talenten lieten zich dit voorjaar opmerken op de designbeurzen.

Wandspiegels van Yvan Caillaud

Monade is een set van twee wandspiegels met in het oog springende, hypnotiserende welvingen. Het spiegelduo speelt in op intimiteit en wordt in de ruimte geïntegreerd als een architectonisch element, als een venster naar de bewoner of de passant. Het ontwerp van Yvan Caillaud verblijdt iedereen die zin heeft in een tête-à-tête met zichzelf. De spiegel wordt met industriële lijm aan de buisstructuur bevestigd.

Aan de achterkant verstevigt een metalen plaat het geheel en kan de gebruiker de spiegel omdraaien. Zo kan de grote versie van Monade op twee verschillende manieren worden bevestigd, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur.

Geschilderde tapijten van Studio Krjst

Dat conventies er zijn om gebroken te worden, zien we vandaag vooral in de textielkunst. Rechthoekige tapijten worden ingeruild voor vloeiende silhouetten. En dat kan je zeker zeggen van Skrimsly van Studio Krjst. Erika Schillebeeckx en Justine de Moriamé schilderen zonder pigment en tuften met de hand. Het resultaat is een tapijt dat lijkt op een olieverfschilderij. Niet alleen vanwege de tinten, maar ook vanwege de golvende vormen. De ontwerpsters weven de draden tot denkbeeldige landschappen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Krjst-skrimsli_01-1024x683.jpeg

Origami van Mademoiselle Jo

Youmy, de unieke collectie gevouwen metalen bijzettafels van Mademoiselle Jo, wordt met zorg geproduceerd in eigen land. De Brusselse ontwerpster Joan Bebronne combineert erfgoed met technologie, wat resulteert in een aantrekkelijke finesse en een essentiële precisie. Dit ontwerp van gelakt staal heeft iets weg van origami, gevormd uit twee delen van gesneden en gevouwen staal. De poëtische meubelen van Bebronne balanceren op de grens tussen design en edelsmeedkunst. Materialen worden in hun meest pure vorm getoond. Haar werk draagt duidelijk de signatuur van een geboren styliste met een architectuurpassie.

Misschien vind je deze posts ook leuk