Hotspot Interieur

Top 5 nouveau chic hotels in Parijs

10 oktober 2017

Een hotel dat de esthetisch bewuste reiziger tevreden wil stellen, heeft wel meer nodig dan zachte kussens en een harde waterstraal. Of het nu gaat om een goed gekozen kleurenschema, vintage meubilair, unieke kunst of innovatieve verlichting: designliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele Parijse hotels die meer willen zijn dan enkel een plek waar je je hoofd en je bagage kan laten rusten. Wil je tijdens je citytrip in de Lichtstad een hedendaagse lightversie van de typische Franse grandeur ervaren? In deze vijf recente hotels kan je er zeker van zijn dat geen enkel detail over het hoofd werd gezien.

1. Hotel Panache (foto)
Dit retro geïnspireerde hotel opende een jaar geleden de deuren in het up-and-coming 9e arrondissement, te midden van de vele theaters en de Opéra Garnier. De veertig compacte kamers zijn modern en licht en voorzien van subtiele art-decoreferenties (jaren 50-telefoons, tweed stoffering). Dankzij de onorthodoxe kleurkeuze, het gretige gebruik van patronen (elke kamer heeft een ander behang) en de badkamers met vooroorlogse look, biedt Hotel Panache volop stijl voor een zacht prijsje.

2. Hotel Bienvenue
Net als zijn zusje Hotel Panache, bevindt het gloednieuwe Hotel Bienvenue zich in het centraal gelegen 9e arrondissement. Dit intieme en trendy hotel biedt de gasten een oase van rust. Interieurontwerpster Chloé Nègre deelde de kamers in in twee categorieën: Town en Countryside. Waar de Town-kamers baden in zachte pasteltinten, kenmerken de Countryside-kamers zich door rustieke details, zoals bloemetjesbehang en een hoofdbord.

3. Hotel Henriette
Franse knusheid in een modern jasje zegeviert in dit intieme hotel op de linkeroever van de Seine. De 32 kamers hebben elk een geheel eigen inrichting, maar wel steeds in harmonie met de overkoepelende Boheemse sfeer. De eigenares stond zelf in voor de inrichting en liet zich daarbij leiden door een mix van oud en nieuw.

4. Le Roch Hotel
Le Roch Hotel ligt tussen Place Vendôme, Palais Garnier en het Louvre. De locatie heeft het hotel dus in ieder geval al mee. Ontwerpster Sarah Lavoine stond in voor de kamers. Met hun donkere, moody kleurenpalet van mosgroen, groenblauw en turquoise balanceren ze tussen elegant en flamboyant. Dankzij de subtiele Marokkaanse elementen en zachte, fluwelen sofa’s waan je je in een vijfsterrenomgeving.

5. Le Pigalle
Quartier Pigalle was ooit een beruchte hoerenbuurt, maar is vandaag een van de meest levendige uitgaansplekken van Parijs. Le Pigalle Hotel vertaalt deze spirit in een provocatief, clubby interieur. Met hun in het oog springende behang, dierenprinttapijten en messing lampen zijn de 37 kamers uitbundig te noemen. De eerste verdieping fungeert als lobby annex lounge: schuif aan voor een cocktail terwijl je incheckt.

 

(Foto: Hotel Panache)

Misschien vind je deze posts ook leuk