Design

Come and Collect: vijfde editie van COLLECTIBLE met feestelijk randje

20 mei 2022

Van 20 tot 22 mei gaat de vijfde editie van COLLECTIBLE door in Brussel. Het Belgische event groeide de voorbije jaren uit tot een vast agendapunt voor liefhebbers van hedendaags design en collector’s items. Benieuwd wat deze editie brengt? Struin dan alvast even door de vier rubrieken die het designevent dit jaar een feestelijk randje geven.

MAIN & BESPOKE

MAIN & BESPOKE viert dit jaar de traditionele ambachten en etaleert hoogwaardige materialen. Dat doet de hoofdgalerij met een omvangrijke selectie must-sees uit de collecties van verschillende (inter)nationale gevestigde galerieën en designers.

  • Nieuw: THE EDITORS

THE EDITORS wordt de nieuwste rubriek van COLLECTIBLE. Deze zal focussen op de opmerkelijkste smalleditioncollecties. Zo spotten we onder meer het Belgisch-Oekraïense FAINA by Yakusha Design.

  • Dubbel gecureerd

Startende en opkomende ontwerpers en designstudio’s krijgen in het CURATED gedeelte de ruimte om vrijuit te experimenteren. Als reactie op wat leeft en met een blik op de toekomst doen ze dat onder de noemer TENSION! of ESCAPISM.

  • Special Projects

Met ‘Special Projects’ zet COLLECTIBLE platformen in de kijker die opvallen door hun brede kijk op design. Denk maar aan KASSL Editions, Paris Design Week of CID Grand-Hornu x Design Museum Brussels x Design Museum Gent. Het zijn initiatieven die onze horizonten verbreden. Ook dat mag gevierd worden.


Tickets en info op collectible.design

Misschien vind je deze posts ook leuk