Design

Henry van de Velde Lifetime Achievement award voor designer Wim Segers

25 februari 2022

Begin deze maand ontving Belgisch designer Wim Segers de Henry van de Velde Lifetime Achievement Award. De jury bekroonde de allround designer en oprichter van Studio Segers om zijn ‘no-nonsensedesign en zijn aanpak die gelijk staat aan professionaliteit, tijdloze eenvoud, functionaliteit en duurzaamheid’. Wij vroegen Segers naar de drie belangrijkste ontwerpen uit zijn 40-jarige carrière.

2017

Cas is het modulaire kastensysteem voor Saunaco, die je toelaat om materiaal en samenstelling af te stemmen op jouw interieur.

2018

De Sketch Chair voor Vaklab Bokrijk is een stapelbare stoelencollectie die onderling kleine vormelijke verschillen vertonen. Een collectie waar vakmanschap en design mekaar vinden.

2019

Het Senja outdoor sofaconcept voor Tribù met verschillende modules die je eindeloos kan combineren.

Studio Segers
Begin jaren ’90 startte Wim Segers de ontwerpstudio samen met zijn partner, grafisch ontwerpster Rita Westhovens. De cross-over tussen productdesign en grafische vormgeving was altijd een belangrijke troef. Over de jaren groeide het designbureau uit tot een vast team van tien medewerkers en momenteel verlegt Studio Segers zijn grenzen ook internationaal. Het portfolio van varieert van kwalitatieve hedendaagse architectuur tot productdesign en grafisch vormgeving, drie disciplines die elkaar volgens Segers naadloos aanvullen en versterken.

www.studiosegers.be

Misschien vind je deze posts ook leuk