Design

Purisme en strakke belijningen tijdens Design September

25 september 2018

Designliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. De hele maand september staat Brussel in het teken van all things design. Twee originele objecten hebben, dankzij hun strakke look, alvast een plekje tussen onze favorieten bemachtigd.

Een maand lang biedt Brussel een platform voor tal van nationale én internationale designers, architecten en designfans. In de eerste categorie (‘Belgische trots’) vinden we onder meer Pierre-Emmanuel Vandeputte. Deze jonge Vlaming staat bekend om zijn enigmatische ontwerpen die een loopje nemen met al te ingesleten gewoontes. Paradosso, bijvoorbeeld. Dit ranke, elegante object lijkt op het eerste gezicht een droogrek, maar is in feite een heuse ruggensteun. Leunend tegen een strak gespannen oppervlak van natuurlijk leer kan de gelukkige bezitter genieten van een uitzicht op de wolken… of gewoon zijn eigen dagdromen. Al even verfijnd en minimalistisch is Playground, een ontwerp van kunstenaar/designer Jeff Rutten. Deze indoor-outdoor tafel/sculptuur vangt je blik dankzij het puristische ontwerp met slanke belijning. Handig voor buiten: in het diagonale frame zitten ingebouwde lampjes die de tafel van bovenaf verlichten. Ruttens inspiratie? De openbare speelplaatsen uit de jaren 60 en 70. Brussels Design September is verspreid over de gehele stad met meer dan honderd evenementen en is nog te bezoeken tot 30 september.

Misschien vind je deze posts ook leuk