Design

‘PLEASE, HAVE A SEAT’: vijf weken lang stoelendans in oude loods in Kortrijk.

15 oktober 2021

Van 15 oktober tot 14 november vindt ‘PLEASE, HAVE A SEAT’ plaats, het nieuwe designevent van de Biënnale Interieur. Vijf weken lang kan je op de oude Van Marcke-site in Kortrijk meer dan 250 nieuwe designstoelen en iconische klassiekers ontdekken. Extra mooi: langs een bijzonder scenografie parcours worden álle stoelen – van gevestigde waarde tot plaatselijke nieuwkomer – op een uniforme manier gepresenteerd.

Onze selectie

1 / District Eight – Stilt armchair
STILT is het resultaat van een zoektocht naar harmonie in contrast. In samenwerking met designer Toan Nguyen creëerde District Eight een delicate balans met hout, stof of leder en metaal. De productie wordt gekenmerkt door echt vakmanschap dat het ethos van D8 onderstreept: objecten ontwerpen die voor het leven zijn gemaakt.

2 / de Sede – DS-707 
DS-707 van de Sede kan je solo gebruiken of in een modulaire opstelling als sofa. Philippe Malouin liet zich inspireren door Habitat 67, het brutalistische blokkenbouwwerk dat om de hoek van zijn ouderlijke huis in Montréal ligt. Hier in een stoffen uitvoering van Raf Simons voor Kvadrat.

3 / ykoon – Lido
Steven Gosseye ontwierp de Lido-stoel voor het architectenduo gosseye + verbeke. De stoel is gemaakt van massief hout en bestaat uit twee delen die zonder enige schroef bij elkaar worden gehouden. Rauwe eenvoud, met de zwevende rugsteun als bijzonder detail.

4 / Florian Artmann – Rasterbank Sapeli
Een ontwerp maken dat op geen enkele traditionele manier kan worden geproduceerd: et voilà, Rasterbank Sapeli van Florian Artmann. De productie is dan ook een combinatie van nieuwe technologie en traditioneel vakmanschap. De sculpturale tweezit heeft een complexe gebogen zitting en is gemaakt van sapeli botenbouwmateriaal.

5 / Atelier Jungblut – Club 107 Walnut
Dit jaar lanceert Atelier Jungblut zijn gegeerde clubfauteuil in massief notenhout: met zijn 70 kilogram een stevige eyecatcher in je interieur.

6 / Blå Station – Big Talk
Ook nieuw dit jaar: Big Talk, de kleurrijke solitaire fauteuil van Blå Station door Adam Goodrum. De stoel is een feest van kleur en geometrie en kan je voor jezelf houden of in een golvende opstelling delen met anderen.


Praktische info:

‘PLEASE, HAVE A SEAT’ loopt van 15 oktober tot 14 november.
Het designevent is open van donderdag tot zondag en van 11 uur tot 19 uur.
Adres: Van Marcke site, Weggevoerdenlaan 5, 8500 Kortrijk

Info & tickets: www.interieur.be/please-have-a-seat/

(headerfoto locatie/scenografie: Jonas Verbeke)


Misschien vind je deze posts ook leuk