Design

Party countdown // 3 x Belgisch tafeldesign

21 november 2019

Van keramiek tot pepermolen: een feesttafel of kerstboom kleed je het mooiste aan met Belgisch design. Duurzaam, uitgepuurd en een tikkeltje eigenzinnig: zo hebben we het graag.

Schuiven met schalen en schotels
Voor het Belgische designlabel Valerie Objects ontwierp Belgisch toparchitect Glenn Sestig ‘Dishes to dishes’, een verfijnde collectie van schalen en schotels die zowel functioneel als decoratief in de keuken kunnen worden ingezet. ‘Dishes to dishes’ bestaat uit items in gekleurd glas, keramiek en hout en wie dat wil, kan de basis van de ene schaal als deksel voor de andere gebruiken. Stapelen maar! ‘Dishes to dishes’ is vanaf januari verkrijgbaar in de winkels.

Pareltjes van keramiek
BACA is het keramieklabel van Griet Vanhoutte. Vanuit het Franse Dieulefit, een pittoresk Provençaals stadje dat bekendstaat om zijn keramiek, werkt de Belgische aan haar collectie handgemaakte en functionele tableware. BACA – dat net als de naam Griet ‘parel’ betekent – valt op met zijn nét niet rechte lijnen, spikkels en zachte kleuren. Dit nieuwe, fijne merkje shop je hier: www.madebybaca.com

Objecten tussen ambacht en poëzie
Al dertig jaar werkt de Belgische meubelontwerper Casimir met duurzaamheid en kwaliteit voorop, op de grens tussen kunst en object en welbewust in de schemerzone tussen ambacht en poëzie. Dit najaar komen daar nieuwe accessoires en kleinere meubels bij die via de webshop www.casimirstore.com verkrijgbaar zijn. Van uitgepuurde kruidenmolen tot multifunctioneel plankje: ook met deze kleinere objecten blijft de designer trouw aan zijn visie. Alles is 100% in België gemaakt en vervaardigd uit natuurlijk, massief hout.

 

 

Misschien vind je deze posts ook leuk