Design

Stenen design met een rond kantje

11 december 2018

Boeken met een afgerond eind
Fair designer Sep Verboom ontwierp ‘Arie’ onder de vleugels van het sociaal collectief ‘Vol+Maakt’. Verboom ging er een samenwerking voor aan met het Gentse maatwerkbedrijf Compaan. De collectie boekensteuntjes werd vervaardigd in Belgische blauwsteen en/of Franse witsteen en kan je mooi met elkaar combineren.

De oneindigheid van travertin
Het Belgische designlabel BULTIN. vulde zijn collectie dit najaar aan met SOL., een cirkelvormige vaas die de bloem eerder dan het boeket alle aandacht geeft. SOL. is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen polycarbonaat, maar geef ons maar de travertin chambolle versie voor het contrast dat ze in huis brengt in het gezelschap van een frêle flower.

Contradictie in een cirkel
Ruw maar elegant, zwaar maar licht qua look, functioneel en toch sculpturaal: het Antwerpse Sment studio maakt met GESTALT design dat zichzelf tegenspreekt. De lage, ronde koffietafel en slanke, cilindervormige lamp zijn betonobjecten die opvallen met hun organisch ronde vorm en bijzondere pigmentatie.

Licht in een loop
LOOP is de lamp die designer Filip Janssens ontwierp voor het Belgische interieurlabel Per/Use. Licht volgt zijn geleider die in een stenen plaat in Fior Di Bosco-marmer of Calacatta-marmer ligt ingekapt en mondt uit in een lamp met messing aureool. LOOP draait 180 graden en zorgt zo voor allroundgezelligheid.

 

 

Foto bultin. – cafeine.be
Foto Sment studio – jeroen verrecht 

 

Misschien vind je deze posts ook leuk