Featured

Toparchitectuur in Gent

2 februari 2016

Wat krijg je als hedendaagse architecten hun functionele ontwerpmethodiek botvieren op een eeuwenoud wiskundig concept? Wereldarchitectuur. De Vlaanderenstraat in Gent schrijft binnenkort architectuurgeschiedenis, want daar maakt ‘Domus Aurea’ van ABS Bouwteam zijn opwachting. Gestileerde, strakke blokken op elkaar gestapeld: Govaert & Vanhoutte ging resoluut voor een ultramodern concept. Door zowel op de voor- als de achtergevel het principe van de Gulden Snede toe te passen bewaarden ze de link met de historische gebouwen in de Vlaanderenstraat. ‘We hebben de Vlaanderenstraat goed bestudeerd’, vertelt Benny Govaert. ‘Zo ontdekten we dat alle 19de-eeuwse gevels in de straat ontworpen zijn volgens de Gulden Snede. Dat principe van ideale verhoudingen komt in ons ontwerp zowel in de voor- als de achtergevel terug. Op die manier konden we een hedendaags gebouw uittekenen dat toch volledig op zijn plaats is in zijn omgeving.’ Het gebouw werd ingedeeld in een handelsruimte, drie appartementen en een penthouse en gaat binnenkort in ontwikkeling. Het volledige artikel kan je lezen in ABSoluut Magazine 11. Of surf naar www.absbouwteam.be.

Misschien vind je deze posts ook leuk