Design

Stoel in massief hout voor Fritz Hansen X Nendo

8 mei 2018

In april van dit jaar lanceerde Fritz Hansen in samenwerking met de Japanse designstudio Nendo ‘Chair NO1’, de eerste stoel in massief hout van het Deense merk sinds de Grand Prix-stoel van Arne Jacobsen in 1957. Om de perfecte balans te vinden tussen sterkte en comfort reisde designer Oki Sato in de laatste fase elke maand naar de Belgische productiesite in Ardooie.

Het duo Hansen-Nendo ontwierp een sterke, robuuste stoel met de frêle looks van een lichtgewicht. De schaalvormige zitting is opgebouwd uit negen lagen fineer met behulp van de geroemde Hansen-multiplexvormtechniek, terwijl het frame gemaakt wordt uit massief hout. De stoel past als een puzzel in elkaar met behulp van montage-elementen die elkaar nauwelijks lijken te raken. Het resultaat is een uitgepuurde stoel, gemaakt uit 23 handgeproduceerde stukken hout, waar de kracht en subtiliteit van Japans en Deens design in samenkomen.

“If you sit on it, you will notice that this is a Fritz Hansen chair. If you live with it, you will realise that this is pure Japanese design.”

Misschien vind je deze posts ook leuk