Design

Het minimalistische lichtdesign van Michael Anastassiades

2 mei 2018

Het is haast een belediging om ze ‘lampen’ te noemen. Het minimalistische lichtdesign van Michael Anastassiades is zo geraffineerd, dat je liever spreekt van ‘accessoire’ of ‘lichtjuweel’.

De ontwerpen van Michael Anastassiades, opgeleid als industrial designer, verbinden het utilitaire en het poëtische op wonderlijke wijze. De op Cyprus geboren designer staat vooral bekend om zijn lampen, waarvoor hij glanzende oppervlakken combineert met simpele geometrische vormen als buizen en bollen. Reflecterende materialen – zoals gespiegeld glas en gepolijst brons – zorgen ervoor dat de lampen een bijzondere interactie aangaan met de omgeving.

Voor zijn meest recente collectie, een samenwerking met FLOS genaamd Arrangements, vond Anastassiades inspiratie in juwelen. De collectie werd gelanceerd tijdens de designweek van Milaan. In de showroom van de Italiaanse verlichtingsfabrikant schitterde ‘Jewels after Jewels after Jewels’, een installatie die het midden houdt tussen een lichtsculptuur en een designobject. De lichtdesigner creëerde een modulair systeem van geometrische lichtelementen die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden tot een ‘lichtgevende ketting’. Zo maak je je eigen lichtcompositie die de ruimte decoreert zoals een juweel de mens siert.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk