Design Featured

IKEA-keukenhack door Muller Van Severen voor Reform

23 mei 2019

De keukenfronten in polyetheen en het gedurfde kleurengebruik verraden het: Reforms nieuwe IKEA-keukenhack werd ontworpen door het Gentse designduo Muller Van Severen. Ook de gelauwerde Deense Studio David Thulstrup en Note Design Studio tekenden voor twee nieuwe, zij het monochrome, keukendesigns.

Reform, dat bekendstaat om zijn unieke IKEA-keukenhacks, heeft deze week tijdens de New Yorkse ICFF-meubelbeurs drie nieuwe keukens gelanceerd in samenwerking met internationaal designtalent. Zowel het Gentse duo Muller Van Severen, alsook de Scandinavische Studio David Thulstrup en Note Design Studio leverden een signatuurkeuken voor het Deense designlabel.

‘Match’ is de nieuwe, speelse Reform-keuken ontworpen door het kunstenaarskoppel Fien Muller en Hannes Van Severen. Met kleurrijke fronten in hun geliefde, duurzame polyetheen, een marmeren aanrecht en messing handgrepen en wasbassin is dit de meest flamboyante IKEA-hack. Zeker naast het ontwerp van Studio David Thulstrup, dat tegelijk huiselijk als extreem uitgepuurd aandoet. Tussen de verschillende versies van ‘Plate’ valt vooral de monochrome keuken op in geborsteld aluminium met een aanrecht in Belgische graniet. Tot slot is er ook ‘Frame’, een moderne update van de klassieke, warme Scandinavische keuken door Note Design Studio.

Trouw aan de IKEA-beginselen zijn de keukens uiteraard personaliseerbaar met add-ons en keuzemogelijkheden in materialen en kleuren. www.reformcph.com

Misschien vind je deze posts ook leuk