Interieur

Ontmoeting met Wes Anderson in The Budapest Café

14 februari 2018

In Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan, zorgde de Australische Studio Biasol voor een ongewone koffiestop. Geïnspireerd door de films van Wes Anderson, ging het team voor een explosie van snoepkleurtjes en nostalgie in een ultragestileerde setting.

Een uitgesproken kleurenpalet, extreme symmetrie en de curved beauty van het lettertype Futura Text: het is de unieke esthetiek van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson in een notendop. Het team van Biasol, een meermaals bekroonde interieurdesignstudio uit Melbourne, moet wel liefhebber zijn, want ze teleporteerden een stijlmix met duidelijke Anderson-stempel naar hun nieuwe project in de Chinese provinciehoofdstad Chengdu. “Om de karakteristieke look te krijgen, hebben we ons gefocust op materialen en ruimtelijke composities. Het resultaat is een samenkomst van zalmkleurige terrazzomuren, pastelgroen meubilair en details in grijs marmer in een zeer hedendaags interieur. Op die manier wilden we ook van deze koffieshop een magische plek maken die uitnodigt en internationaal aantrekkelijk is.” Hotspot in de hotspot is ongetwijfeld de muntgroene terrazzozithoek met roze kussentjes en originele Eero Aarnio Bubble Chair, hangend op het punt waar twee geometrisch gekartelde muren samenkomen. Very Anderson chique.

Misschien vind je deze posts ook leuk