Interieur

‘Retro-futuristische’ XYZ-loungebar

10 juli 2018

De Frans-Portugese kunstenaar-architect Didier Faustino kreeg carte blanche van Zebrastraat voor een grondige totaalrenovatie van de loungebar. Geïnspireerd door het déjà-vugevoel leverde hij een ‘retro-futuristische’ ruimte af die verleidelijkheid en vleselijkheid ademt.

Méér intimiteit: dat was het uitgangspunt van Faustino voor de XYZ lounge van het Gentse cultuurcentrum Zebrastraat. Zijn architecturale interventie zorgde voor een herindeling van de 360 vierkante meter grote ruimte die dient als inspirerende ontmoetingsplek. Dankzij nieuwe muren en plafondstructuren, die met hun licht weerkaatsende oppervlakken een tactiele indruk wekken, werd de lounge uitgebreid tot drie ruimtes: een cocktailhoek, een bar in het middengedeelte en een ontmoetingsplek grenzend aan het terras. Ook het meubilair werd door Faustino ontworpen: golvende en hoekige stoelen met leren zitvlak en Y-vormige tafels voorzien van een laagje marmer. In combinatie met het kleurenpalet van oudroze, zacht taupe en contrasterend olijfgroen maakt het geheel een sensuele, vleselijke indruk die uitnodigt tot meer aanraking, meer contact en inderdaad, meer intimiteit. Zelf vergeleek Faustino in een gesprek met domusweb.it de loungebar met een ruimteschip dat evengoed uit het verleden als uit de toekomst kon komen: een plek die net zo herkenbaar als vreemd is en waarop één identiteit plakken niet mogelijk is.

Misschien vind je deze posts ook leuk