Design Interieur

Francesco Balzano x Van Den Weghe

31 januari 2018

Het oeuvre van Francesco Balzano toont zich als een permanente tribute aan tijdloze schoonheid. De Franse designer ziet de eenvoud die eruit spreekt als de ultieme verfijning en streeft er in zijn werk naar met een mix van nobele materialen en uitgepuurde lijnen in objecten met alledaagse functies.

Dat zie je ook in ‘Primitif Collection’, de nieuwe collectie die hij in opdracht van de Belgische steenfabrikant Van Den Weghe en in samenwerking met interieurarchitecte en productdesigner Valériane Lazard ontwierp. Eerder werkte Balzano al aan een set van vijf items voor Van Den Weghe die geshowd werd op INTERIEUR 2016. De nieuwe collectie ‘PRIMITIF’ bestaat uit acht objecten, waaronder een bench, koffie- en bijzettafel in Pietra di Medici stone en zal later worden tentoongesteld. Met zijn materiaalkeuze en vormentaal neemt Balzano je mee naar Stonehenge en het magische karakter van dit historische monument in Salisbury. Maar meer dan dat, neemt de designer je mee op zijn denkpad naar de basis en oerkracht van stijl en functie. Less is more, en ook wel heel schoon.

 

(foto Annick Vernimmen)

Misschien vind je deze posts ook leuk