Hotspot Interieur

De metaalfascinatie van Atelier Bontekoe Van Put

16 januari 2018

Jaap Bontekoe en Jonas Van Put, samen Atelier Bontekoe Van Put, creëren metaalconstructies op de grens tussen interieurarchitectuur, meubelontwerp en kunstinstallatie. “Staal is een enorm veerkrachtig, buigzaam en sterk materiaal dat zich onwaarschijnlijk makkelijk laat bewerken. Het stelt ons in staat om met weinig materiaal interessante, constructieve vormen te creëren.”

Het duo werd tijdens hun opleiding samengebracht door hun fascinatie voor staal, opende in december 2017 officieel ‘Atelier Bontekoe Van Put’ en kreeg van handtassendesigner Lies Mertens de kans om een eerste realisatie uit te werken. Het duurzame karakter en de strakke, uitgepuurde designs van het jonge handtassenlabel worden in de pop-upshop in de Kloosterstraat in Antwerpen kracht bijgezet in een minimalistische setting met overwegend aards kleurenpalet. Het resultaat is een boeiend en harmonieus interieurdesign, dat gaat van kil en strak tot warm en zacht. Als bezoeker stap je langs een reeks abstracte wandsculpturen die het decor vormen voor de collectie handtassen en portefeuilles. Van gebogen sokkels tot hoekige rekken: de details zijn net zo fijn als de stiksels van het leder, en metaal vormt – hoe kan het ook anders – de rode draad doorheen het shoptraject. “Lies wilde een budgetvriendelijk interieur. Die moest de oude, nauwe garage adem en Lies de mogelijkheid geven om alles mee te nemen naar een volgende locatie”, aldus Jaap. Bijzondere eyecatchers zijn de puntige toonbank, een assemblage van gegalvaniseerde golfplaten en de bench, een pittige combinatie van blauw staal en roodoranje velvet stof. Ze leiden je met veel Antwerpse bravoure naar het einde van de shop.

 

 

(foto Piet-Albert Goethals)

Misschien vind je deze posts ook leuk