Hotspot Interieur

Kind of OJ: B&B met de allure van een galerie

21 november 2017

B&B, design- en kunstgalerie, showroom, … Kind of OJ, geesteskind van de Brugse interieurarchitect Jo Hoeven, valt niet in één woord samen te vatten. Het is een totaalconcept waar eigenzinnige kunst en design het beeld bepalen.

Muf, oud en weinig origineel, dat zijn volgens Jo Hoeven de meeste hotels in zijn woonplaats Brugge. En dus wilde hij het radicaal anders doen. De drie kamers (M, L en XL suite genaamd) van het elegante laat 19e-eeuwse herenhuis zijn op het eerste gezicht sober, maar wie beter kijkt, ontdekt tal van vernuftige designdetails. Een bank van Dom Hans van der Laan, een Clay-meubel van Maarten Baas of de voetstrelende schapenveltapijten van Carine Boxy: ‘ambachtelijke luxe’ is een onderliggend thema in Kind of OJ. Ook Hoevens eigen creaties vinden een plek in het B&B-concept. Zo zijn de keramieken wastafels en de ligbaden van klei van het merk Studio LoHo, dat Hoeven samen met keramiekexpert Karel Loontiens opzette. In de hal en de leefruimte – een groot opengewerkt volume – zijn grote kunstobjecten de blikvangers. Kleurrijke schilderingen van de Antwerpse kunstenares Fleur De Roeck fleuren de muren op en even verderop hangen de bekende textielmaskers van de Nederlandse designer/kunstenaar Bertjan Pot. In Kind of OJ word je overigens niet alleen de eerste keer verrast, maar ook bij een volgend verblijf, want Hoeven verandert het interieur naar wens.

 

(foto Alex D’Hiet)

Misschien vind je deze posts ook leuk