Interieur

Les Enfants Rouges: minimalistisch microappartement in Parijs

14 november 2017

De Franse studio Ubalt renoveerde een 17e-eeuwse flat in hartje Parijs en daar ontwierpen ze op maat gemaakt meubilair voor. Het resultaat is een minimalistisch onderkomen vol in het oog springende pictorale composities.

Met de naam Les Enfants Rouges verwijst de Parijse architectuurstudio Ubalt naar de nabijgelegen markt in Le Marais. Het uitgangspunt van de twee jonge architectes Nastasia Potel en Mylène Vasse was om functionaliteit in het appartement te combineren met een moderne look, en tegelijk de historische charme van het klassieke gebouw te behouden. De doorlopende ruimte van net geen 36 vierkante meter werd op een unieke wijze opgedeeld in een huiskamer, een keuken, een slaapkamer, een werkruimte, een badkamer en een cocktail area. Daarvoor gebruikten de architectes een accordeonschuifdeur en andere semipermanente scheidingen die het plafond net niet raken. Zo creëerden ze de illusie van lengte. Het duo ontwierp eveneens ingebouwd meubilair, zoals spiegels en een eettafel met een tafelblad van marmer. Met hun slanke design maken de meubels de ruimte niet alleen nog langer, ze geven het appartement ook een schilderachtige allure. Om de verschillende texturen van alle materialen te benadrukken, werd het minimalistische interieur volledig wit geschilderd. Op maat gemaakte industriële verlichting zorgt ten slotte voor een subtiel contrast tussen oud en nieuw.

Misschien vind je deze posts ook leuk