Guest editor Interieur

De old glamourinterieurs van guest editor Frederic Hooft

29 augustus 2017

Interieurontwerper Frederic Hooft gooide recent hoge ogen met de inrichting van Kobe Desramaults’ nieuwe restaurant, Chambre Séparée. Als tegenreactie op het geïmproviseerde bric-à-brac sfeertje van menig hipsterrestaurant, creëerde Hooft een interieur geïnspireerd op de glamour van weleer. Rijke materialen, een retroplatenspeler en een gestroomlijnde Utrecht-chair van Rietveld zorgen voor een warm geheel. Doorgaans werkt Hooft vooral aan particuliere projecten zoals privéwoningen en buitenverblijven. Een restaurant als Chambre Séparée is dus een uitzondering. Toch loopt ‘huiselijkheid’ als een rode draad door elk interieur dat hij onder handen neemt. “Mijn uitgangspunt is altijd om een plek leefbaar te maken. Ik probeer iets te scheppen waar mensen de vrijheid hebben om zelf zaken toe te voegen. Zo ook in Chambre Séparée: de bedoeling is dat de salon effectief gaat groeien. De platencollectie wordt groter, er komen meer boeken in de boekenkast… De gasten moeten zich thuis voelen”, aldus Hooft. Het mag duidelijk zijn: steriele, kale interieurs, “waarbij het hele concept uit elkaar valt van zodra je twee boeken verschuift”, zijn niet aan Hooft besteed.

Lees hier meer over Chambre Séparée in Gent.

 

(foto Sebastian Erras)

Misschien vind je deze posts ook leuk