Lifestyle

Work it! 5 winterse workshops

7 november 2017

Wat is ‘Smyrna’? Wist je dat ‘arm knitting’ weer in is? Of ben je ook fan van een wollig handwerkje aan de muur? Het is duidelijk: iedereen gaat voor handwerk en dan nog het liefst op een bijzondere manier. Daarom op een rij: winterworkshops waar je je handen niet van af kan houden.

Arm knitting bij Studio Fijn  
Studio Fijn organiseert kwalitatieve workshops waarin handwerk centraal staat. Begin volgend jaar kan je er terecht om een dekentje van merinowol te breien … met je armen! De wol is 100% natuurlijk en dus ongekleurd. Je kan kiezen uit twee natuurlijke tinten: roomkleurig en greige. Het dekentje meet 90 cm op 150 cm.

Terug van weggeweest: tapijtknopen
Eva Verbruggen geeft workshops in haar eigen atelier en daarbuiten. Ze heeft van handwerken haar beroep gemaakt en deelt graag haar passie voor textiel, papier en de natuur. Tijdens de workshop bij helen b leert ze je de techniek van het tapijtknopen: smyrna. Terug van weggeweest, en erg hip dankzij de frisse kleuren. Na een korte introductie van de techniek met de smyrna-haaknaald ga je aan de slag om je eigen kleine tapijt te maken. Ervaring is niet vereist.

Wall hanging weven
NUÏ is het creatieve verhaal van Annelies en Leila. Ze delen één grote passie: ontwerpen met stof en wol voor interieur en kledij. Met hun workshops timmeren ze aan het bewustzijn rond ecologisch, ethisch én esthetisch handwerk. Zo vinden ze weven het perfecte excuus om wolrestjes te verwerken in een uniek weefstuk. Via verschillende technieken maak je tijdens de workshop een eigen meesterwerk. Ga voor verschillende texturen van wol, contrasterende kleuren of creëer een monochroom wandtapijt.

Kopjes uit klei
Michelle van Atelier De Vonder was als kind al gebeten door de kleimicrobe. Gaandeweg ontdekte ze naast het handopbouwwerk ook het plezier van het pottendraaien. In het begin draaide ze enkel voor anderen, maar tegenwoordig brengt ze in haar atelier zowel jong als oud de basisbeginselen van het mooie ambacht pottendraaien bij. Tijdens de workshop bij helen b leer je aan de hand van de duimtechniek enkele eigen koffie- of theekopjes maken.

Misschien vind je deze posts ook leuk