Hotspot Lifestyle

Fourchette: 10 topchefs in Gent

1 maart 2017

Gent is aardig op weg om dé culinaire bestemming van ons land te worden. Daar draagt ook Fourchette toe bij, een gloednieuw gastronomisch event dat op 11 en 12 maart doorgaat in de Eskimofabriek. Onder leiding van Michaël Vrijmoed, Joost Arijs en Sam D’Huyvetter zullen twee teams van topchefs er alles uit de kast halen. De drie gangmakers bundelen de krachten met zeven andere getalenteerde chefs, waaronder Olly Ceulenaere, Nick Bril en Davy De Pourcq. Gasten hebben de keuze uit twee vijfgangenmenu’s, telkens bereid door vijf jonge wolven van Belgische toprestaurants. De twee teams creëerden speciaal voor dit weekend een uniek vijfgangenmenu waarin elke gang de handtekening van een andere chef draagt. Met een fijn muziekje op de achtergrond beslis je zelf wanneer je klaar bent voor het volgende gerecht. Op en top genieten dus op je eigen tempo. In totaal schuiven zaterdag en zondag zo’n duizend mensen aan. Gezien de sterke line-up van chefs vlogen de tickets de deur uit. Wil je er toch nog bij zijn? Voor de lunch op zondag 12 maart zijn nog enkele zitjes vrij. Snel zijn is de boodschap.

Misschien vind je deze posts ook leuk