Hotspot Interieur

Chambre Séparée: fine dining met Kobe Desramaults

16 augustus 2017

In de voormalige Belgacomtoren opende Kobe Desramaults vorige maand een tijdelijk restaurant waar glamour en exclusiviteit back in business zijn. Na De Vitrine en De Superette is Chambre Séparée al het derde Gentse project van deze West-Vlaamse foodkunstenaar.

Het concept van Chambre Séparée is rechttoe rechtaan: zestien plaatsen, twintig gangen in twee uur, 200 euro per persoon, maximaal twee gasten per reservatie. Nu Desramaults de deur van In De Wulf definitief heeft dichtgetrokken, wil hij in zijn nieuwste restaurant een foodbeleving neerzetten die je het beste kan vergelijken met een theatervoorstelling of een concert. Zonder te weten wat er op zijn bord zal verschijnen, geeft de bezoeker zijn lot volledig in handen van de chefs.

Interieurdesigner Frederic Hooft kreeg de eer om op het gelijkvloers van ‘het lelijkste gebouw van Gent’ een plek te creëren die past bij Desramaults’ exclusieve finediningconcept. Het interieur van Chambre Séparée is geïnspireerd op de Hollywood Regency-stijl en straalt gesofisticeerde klasse uit. Een donkergroen tapijt, een theatraal gordijn en gedempte sixtieskleuren maken van de aperitiefruimte een ware Mad Men-set. De gestroomlijnde Cassina-designstoelen van Gerrit Thomas Rietveld staan in schril contrast met het ruwe houtvuur, waarrond de chefs het eten voor de ogen van de bezoekers bereiden. Zachte beats van vinylplaten benadrukken de stijlvolle intimiteit van het geheel.

Ben je de geïmproviseerde nonchalance van het gemiddelde hipsterrestaurant wat beu? Dan zal je je hart de komende drieënhalf jaar zeker kunnen ophalen aan de hedendaagse grandeur van Chambre Séparée.

 

foto: wouter maeckelberghe

Misschien vind je deze posts ook leuk