MAD Brussels opent de deuren

19 april 2017

Tussen de Nieuwe Graanmarkt en de Papenvest opent op 20 april het nieuwe hoofdkwartier van MAD Brussels. MAD zet zich in voor de ondersteuning, promotie en begeleiding van de Brusselse mode- en designsector. Dat doen ze voortaan vanuit een gloednieuwe centrale locatie in het hart van de Dansaertwijk. Het opvallende, witte gebouw is een ontwerp van het architectencollectief V+ in samenwerking met het designteam ROTOR. Met aandacht voor de omgeving en eerdere bebouwing is deze tandem erin geslaagd om in het centrum van de stad een ruim, innovatief centrum op te trekken waarin creativiteit centraal staat.

Blank canvas
De volumes en structuren van het vorige gebouw zijn grotendeels behouden, maar kregen een broodnodige update. De nieuwe thuishaven van MAD doorkruist een volledig huizenblok en kan langs twee kanten betreden worden. Binnen ontstond een grootse, open en lichtrijke ruimte. Het vele wit zorgt voor een blank canvas waarin de expo’s, workshops, lezingen, … helemaal tot hun recht zullen komen. Dankzij de grote raampartijen en de vele witte tinten in het materiaal, zoals granito of vinylvloeren, baadt het gebouw in het licht. Die vloeren zijn trouwens een verwijzing naar de vloeren van de Brusselse metro.

Interieur met lokaal tintje
Met eenvoudige ingrepen creëerde het Belgische ontwerpteam zo een krachtig resultaat. Ook het interieur kreeg een lokaal tintje. La Fabrika, een designstudio en interieurwinkel om de hoek van het nieuwe gebouw, koos waar mogelijk voor lokaal talent. Vergaderen doe je dan ook op kleurrijke stoelen van Muller Van Severen, om te coworken zit je aan tafels van PJMARES.

Misschien vind je deze posts ook leuk