Hotspot

Gentse culispot Holy Food Market

7 maart 2017

Na lang wachten – heel lang wachten – ging eind februari Holy Food Market open. De allereerste Gentse foodmarkt is geïnspireerd op gelijkaardige projecten in Barcelona, Kopenhagen of Rotterdam en heeft alle troeven in handen om uit te groeien tot een hippe culinaire trekpleister. Vijftien concepten verzamelen er in de 16e-eeuwse Baudelo-abdij, een voormalig klooster, bibliotheek en kunstcampus in het centrum van de stad. Portugees, Libanees, kroketjes of cuberdons: je vindt er een kosmopolitische waaier aan kraampjes waar elke foodie van gaat watertanden. Het gevarieerde aanbod zal continu wisselen en aangevuld worden met nieuwigheden. Op de eerste verdieping van de Baudelokapel komt binnenkort ook de H-Club, een bar die op donderdag, zaterdag en maandag de deuren open zal zijn. Aan de opening ging een grondige renovatie van de kapel in het Baudelopark vooraf. Daarbij moesten de ontwerpers uiteraard rekening houden met enkele voorschriften van Monumentenzorg. Het heeft hen echter niet belet om dit eeuwenoude gebouw om te toveren tot een lichtrijke, stijlvolle urban setting. De witte muren, de strakke vormgeving en de marmeren vloer contrasteren met opvallende gele accenten en een industriële touch.

 

foto: Luca Beel

Misschien vind je deze posts ook leuk