Hotspot

Nu het weer kan: 4 x de schoonste plekjes binnen en buiten België

21 mei 2021

—– 

Design shoppen in Knokke 

In Knokke opende interieurontwerpster Geraldine Van Heuverswyn haar nieuwe shop met exclusief Belgisch design, van onder meer Benoit Viaene, Thomas Serruys, Delphine Cobbaert, Studio Loho, Atelier Fontein, enzovoort. Daarnaast showt ze er voor het eerst haar eigen designcollectie en artistiek werk. De gemene deler van al dat moois is de unieke vormentaal. Het interieuruniversum van Geraldine is minimalistisch, tactiel en hyperelegant. Voor wie liever online shopt: www.geraldinevanheuverswyn.be  

Dineren in een serre 

In september opende Vonk de deuren. De nieuwe gastrobar brengt een hedendaagse vuurkeuken in een bijzondere, oxiderode serre op het dorpsplein van Kachtem, vlak bij Roeselare. Achter het fornuis staat chef Bart Hoornaert, die zich al zijn strepen verdiende als souschef in tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem. Van de bijzondere architectuur over het interieur tot in de keuken: Vonk zet een eigenzinnige, culinaire beleving neer.  www.vonk-gastrobar.be  

Tête-à-tête met de natuur  
Genesteld in het hart van de citadelwijk van Namen, ligt MurmuresNamur midden in de natuur en toch vlak bij Namen. De hotelsuite voor 2 personen gaat met zijn spiegelgevel op in zijn omgeving. Ontwaken doe je met zicht op de boomtoppen van de Maasvallei. Wie de omgeving wil verkennen, tippen we het Belgische paviljoen dat in 2015 aanwezig was op de Wereldtentoonstelling in Milaan. www.murmuresnamur.be  

Cruisen in de Camargue 
Durf je al te dromen van een reis naar Zuid-Frankrijk, stippel dan een route uit langs modernistische meesterwerken zoals Villa E-1027, la Cité radieuse en Palais Bulles en ga logeren in Les Cabanettes hotel in Arles, dat samen met zijn architect Armand Pellier vandaag herontdekt wordt. Het hotel werd recent door een Frans-Amerikaans koppel gekocht, opgefrist en opnieuw gelanceerd met een vintage look dankzij de bewaring van veel originele meubels. Les Cabanettes  opent de poort naar de Camargue en ontvangt je graag internetfree. www.lescabanettes.com  

Uit: ABSoluut 21


 

Misschien vind je deze posts ook leuk