Design

Het eigenzinnige textiel van Studio Emdal

15 november 2016

Studio Emdal is het levenswerk van Signe Emdal. Deze Deense designer communiceert met textiel in plaats van met woorden. In haar studio gebruikt ze eeuwenoude, analoge technieken om hedendaagse sjaals, dekens en tapijten met de hand te weven. Ze werkt ook samen met het TextielLab in Nederland waar ze met computergestuurde machines aan de slag kan. Samen leiden traditie en hightech zo tot bonte en verfijnde creaties. De natuur en het eenvoudige leven zijn de inspiratiebronnen van deze dame die vorige maand in haar thuisland werd genomineerd als craftswoman of the year. De kleuren die ze selecteert en de patronen die ze ontwerpt, zijn zeer persoonlijk en wars van trends. Haar avontuur begon intussen bijna tien jaar geleden met sjaals, maar gaandeweg kwamen daar ook wandtapijten bij. Die worden tot ver buiten Denemarken tentoongesteld. Denk aan de Design Week van Reykjavik of de IMM in Keulen. Emdal koestert met al haar geweven producten dezelfde ambitie: mensen blij maken, of het nu gaat om een klein accessoire of een groot wandtapijt.

Op woensdag 16 november zijn een drietal ontwerpen van Studio Emdal te bewonderen in de I/Object Shop in Gent.

 

 

Misschien vind je deze posts ook leuk