Design Featured

De verlichtingssculpturen van Lambert & Fils

10 november 2016

Lambert & Fils brengt met ‘Laurent’ een eigentijdse verlichtingscollectie die de klassieke Bauhaus-bol in melkglas combineert met een reeks sculpturale vormen die door de ruimte snijden. Het illustreert perfect hoe de Canadese designstudio erin slaagt om uit de mix van modernistische stijlinvloeden en hun eigen minimalistische vormentaal de klassiekers van morgen te creëren. Hun favoriete materialen? Dat zijn messing, aluminium met poedercoating en marmer. Of wat dacht je? De studio vindt iconische items uit de geschiedenis van de verlichting graag opnieuw uit en dat doet het team het liefste in samenwerking met lokale ambachtslui, zoals pakweg een doorgewinterde glasblazer uit Quebec. Bij L&F gaat het om traditie en kwaliteit. Dat toont de nieuwe collectie heel duidelijk.  

Misschien vind je deze posts ook leuk