Cabin delight: Allandale House

6 oktober 2016

De jonge architect William O’Brien Jr. ontwierp Allandale House voor een verzamelaar, haar familie en haar collecties. Zo kregen de exclusieve wijnen, zeldzame boeken en opgezette vogels er een bevoorrechte plek. Het vakantiehuis is een aaneenschakeling van drie asymmetrische A-frames. In het fijnste A-frame aan de westzijde zitten de bibliotheek, de wijnkelder en de garage. De centrale module telt twee verdiepingen met slaapkamers en badkamers. Het oostelijke A-frame bestaat uit de living, de keuken en het eetgedeelte. De schijnbare beperkingen van een huis in de vorm van een driehoek worden hier fijntjes opgelost door bijvoorbeeld verdikte wanden, telescopische openingen en ingebouwde opslagmogelijkheden. Of hoe je van excentrieke vormen een voordeel kan maken.

 

(fragment uit ABSoluut 12)

Misschien vind je deze posts ook leuk