Design Interieur

Figu-dienbladen van Beaverhausen Design Studio

30 september 2016

De ‘fun’ in ‘functioneel’ is niet toevallig, lijkt het jonge Brusselse designhuis Beaverhausen gedacht te hebben. Met de Figu-lijn, een set van acht stalen dienbladen in catchy kleuren en geometrische vormen, kan je naar hartenlust schuiven, (her)schikken en stapelen. Het levert de meest abstracte artistieke composities op. “Mimy en ik hebben allebei een communicatieachtergrond. We vinden het dan ook belangrijk dat onze producten hun functie of concept op een heldere manier communiceren. Visual stories, noemen we het”, legt Ad Luijten, de andere helft van Beaverhausen, uit. “De naam ‘Figu’ is bijvoorbeeld een afgeleide van ‘figure’. Dat maakt het concept meteen duidelijk: op speelse wijze figuren creëren.” Wanneer de presenteerschaaltjes niet gebruikt worden, kunnen ze netjes in en op elkaar geschoven en gestapeld worden. Met hun uiteenlopende groottes – van 12×12 centimeter voor een vierkant schaaltje tot 40×25 centimeter voor een presenteerblad van formaat – is hun functie al net zo variabel als de vorm. Van schrijfgerei tot paperclips, van sieraden tot knabbelhapjes, of toch ‘gewoon’ als interactief interieurstuk met kunstzinnige allure? Het kan allemaal. Beaverhausen presenteerde het prototype van ‘Figu’ tijdens het Design September festival in Brussel. Het gooide er meteen hoge ogen. Leuk weetje: de ontwerpers, die sinds 2010 een duo vormen, zijn autodidacten op het vlak van design. “Dat laat ons toe om design met een heldere en unieke kijk te benaderen”, aldus Luijten.

Misschien vind je deze posts ook leuk