Design Featured Lifestyle

Ludovic Elens, de laatste brillenslijper

7 juli 2016

In tijden van industrialisering en ‘made in China’-tags staat een jonge Belg op: Ludovic Elens. De Brusselaar is opticien en optometrist, gepassioneerd door het ambacht van brillen maken en gevestigd in het hart van de Zavel. De wijk is al generaties lang de habitat van antiquairs, juweliers en galeriehouders en daar voegt Elens een nobele specialiteit aan toe. Voorbijgangers krijgen een subtiele inkijk in het atelier op het souterrain. Edele materialen, zoals buffelhoorn uit Madagaskar, zijn Elens’ grote liefde. Als hoeder van een eeuwenoude knowhow tekent hij originele, hedendaagse en op maat gemaakte creaties. Een bril vervaardigen betekent meten, je typische morfologie optekenen, maar ook materialen en kleuren kiezen, prototypes passen en monturen modelleren en polijsten. Dit neemt vanzelfsprekend wat tijd in beslag. Tijd die synoniem staat voor meesterschap en passie, voor de beste garantie op een kwaliteitsproduct dat je – als je wil – je hele leven op je neus draagt.

Misschien vind je deze posts ook leuk