Design

Outdoordesign voor de zomer

11 mei 2017

Van outdoormeubels met een indoorlook over rotan als blijver tot een uitbarsting van kleuren: de trends, de merken en de nieuwigheden op een rij.

Luxueuze twist
Heel wat merken komen deze zomer met hun eigen kijk op outdoormeubels en -accessoires. Vaak gaan ze daarbij een stapje verder dan de standaarduitrusting en geven ze een luxueuze twist aan alledaagse objecten. Zo brachten Anderssen & Voll voor Menu een update aan de gieter. De iconische vorm en de opvallende zilveren look zorgen voor tijdloze elegantie. Ook de Echasse-vaas zorgt voor verfijning. De ranke lijnen laten je boeket nog beter uitkomen. De Ikebana-vaas van Jaime Hayon voor Fritz Hansen valt dan weer op door zijn unieke aanpak. Geïnspireerd door de Japanse bloemschikkunst, krijgt elke stengel zijn eigen plek.

Outdoormeubels met indoorlook
Outdoormeubels krijgen steeds vaker indoorlooks. Weg met plastic en schreeuwerige kleuren. Zachte materialen, diepe tinten en texturen nemen de bovenhand. Riva, van Jasper Morrison voor Kettal (foto), combineert zachte pasteltinten met teak. De collectie omvat zetels, tafels en zelfs een bureau en ladekast. Tribù ontwikkelde een nieuw materiaal voor de Nomad-lijn. De elegante poefs zijn streelzacht als velours, maar wel bestand tegen regen, koude en wind.

Rotan is back
Rotan is terug van nooit echt weggeweest. Inspiratie wordt gevonden in de mediterrane of oosterse sferen, maar even vaak wordt deze traditionele methode in een moderner jasje gestoken. Alain Gilles ontwierp met Wicked een volledige set voor Vincent Sheppard. De rieten basis wordt afgewerkt met groengelakte buizen en een kussen, en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij IKEA vond Piet Hein Eek inspiratie in Azië. De Jassa-collectie is geïnspireerd op ambachtelijke Indonesische en Vietnamese ontwerptradities en valt op door speelse patronen, zomerse kleuren en bolle vormen. Elk stuk wordt handgemaakt en is dus uniek. Geen zin in een volledig nieuwe set? Heel wat merken, zoals H&M Home en Bloomingville hebben gevlochten tapijten, manden en accessoires om een zomerse, nonchalante sfeer op te roepen.

Uitbarsting van kleuren
Zoals steeds mogen kleuren wat meer spetteren in de zomermaanden. Missoni Home creëert de perfecte start voor elke pool party: pastelkleurige strepen, zachte vormen en een vleugje zebraprint zorgen voor een goede dosis Italiaanse flair. Marimekko combineert een botanische print met felle tinten. De fleurige Ojakellukka-reeks siert kussens, handdoeken en textiel, maar ook tassen en schotels.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk