De iconische caleidoscoop van Daniel Buren

13 mei 2016

De Franse kunstenaar Daniel Buren staat bekend om zijn kleurrijke installaties. En nu heeft hij ook de 3600 glazen ‘zeilen’ van Frank Gehry’s Fondation Louis Vuitton in Parijs getransformeerd tot een gekleurd dambord. Dat creëert in samenspel met het daglicht het effect van een caleidoscoop. Buren is met zijn ‘Observatory of Light’ niet aan zijn proefstuk toe. Hij heeft duidelijk iets met iconische architectuur. Zo tekende hij eerder al voor een kleurrijke spiegelinstallatie op het dak van Le Corbusiers Cité Radieuse in Marseille. Voor Louis Vuitton gaf hij eerder ook al de etalages een fluorescerend streepjespatroon. Zijn bekendste realisatie is wellicht ‘Les Deux Plateaux’. Dit werk bestaat uit eenvoudige zwart-wit gestreepte pilaren in verschillende hoogtes die als paddenstoelen uit de binnenplaats van het Parijse Palais-Royal schieten.

Misschien vind je deze posts ook leuk

  • Wannderful 12 juni 2016 at 13:49

    Prachtig werk weeral van Buren! Ik word altijd vrolijk van zijn vlagjes in de haven van Nieuwpoort!