Hotspot Interieur

Binnenkijken bij Broers & Brillen

8 april 2016

Broers & Brillen is een optiekzaak in Belsele . En wat voor een. De broers Jan en Frederik Verschelden combineren er oog voor brillen met een neus voor interieur. Dat is een mooie samensmelting van moderne Scandinavische accenten en vintagepronkstukken in een wit, minimalistisch kader. De Hans Wegner-stoelen zijn nieuw, op de toonbank prijkt het gezegende fabricagejaar 1954. De broers konden dit showelement van formaat op de kop tikken uit de inboedel van een oude optiekzaak in Haarlem. “Het hele interieur is ons idee. Het moest vooral rustgevend zijn en gezelligheid uitstralen.” Niet alleen de vintagemeubelstukken zorgen voor gemoedelijkheid. Ook de wit geschilderde, licht verweerde, eiken parketvloer zorgt daarvoor. En wie zich nog niet thuis voelt, wordt overladen door het aanstekelijke enthousiasme van Jan en Frederik en krijgt een koffietje van Vascobelo voor de neus. Hier huist goede smaak, zoveel is duidelijk. En dat vertaalt zich ook in het aanbod van Broers & Brillen. Merken die de broers raken, zoals Anne & Valentin en Mykita, komen in de met stickers getekende uitstalramen op de muur terecht. “Natuurlijk gaat elk brillenmerk door de estheticafilter”, vertelt Jan. “Daarom hebben we ook onze eigen collectie met brillen uit buffelhoorn, heel bijzonder. Zeker voor mensen die wel eens buiten de lijntjes durven te kleuren.”

(foto’s Dift – alle interieurfoto’s op onze FB-pagina)

Misschien vind je deze posts ook leuk