Design

Zaha Hadid ontwerpt voor Georg Jensen

22 maart 2016

Op Baselworld 2016 in Zwitserland stelde het Deense designhuis Georg Jensen zijn nieuwe juwelencollectie voor in samenwerking met Zaha Hadid. De collectie omvat acht items, waaronder een gedraaide manchet en een ring die over twee vingers schuift. Alle stukken zijn gemaakt van sterlingzilver, enkele bevatten ook zwarte rodium en zwarte diamantdetails. Over de hele lijn is er een duidelijke link met de sculpturale vormen en rondingen in het werk van Hadid als architecte. Zo doet het design van de ring denken aan de keivormige Wangjing Soho Towers in Peking. Hadid is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Ze verdiepte zich de voorbije jaren al vaker in juweeldesign, onder meer voor Swarovski.

 

Misschien vind je deze posts ook leuk