Design

ADVERTENTIE | Piet Boon & Range Rover: verenigd in tijdloosheid, schoonheid en kwaliteit

2 december 2022

Range Rover richt samen met Piet Boon de blik op ‘modern luxury’. Als tweede gezicht in de ‘New Generation of Leaders’-campagne – na Sergio Herman – neemt de Nederlandse ontwerper en entrepreneur ons in de nieuwe Range Rover mee op een trip langs lopende en afgeronde projecten van zijn internationaal gevierde Studio Piet Boon. Piet verwelkomt ons in zijn woning, op een steenworp van Amsterdam. Na een deugddoend kopje koffie trekken we richting het Piet Boon-hoofdkwartier in Oostzaan. Studio Piet Boon is een designstudio die zich toelegt op architectuur, interieurvormgeving, en productdesign voor een uitgebreide productcollectie. Naast de eigen activiteiten, huizen ook de licentiepartners van Studio Piet Boon in het 7000 m² grote gebouw. Het vormt een bedrijvige hub van talent en vakmanschap. Een totaalgebeuren waar visionair Piet al zo’n 40 jaar aan timmert: “Ik heb altijd groot willen worden, nooit enkel als meubelontwerper willen werken. Onze 65 werknemers werken projecten af van Nederland tot New York en Japan”.

New leadership

Van eenmanszaak naar internationaal architectuur- en designlabel: een grand écart die zelfkennis, authenticiteit, inzicht en autonomie vergt. Piet Boon leerde doorheen de jaren steeds profielen aan te nemen die sterker zijn dan hijzelf. “Daarom kan ik het me permitteren om een casual leader te zijn. Dat kan enkel als je team heel erg goed is. Ik heb veel vertrouwen in hen, laat ze vrij en stuur hen enkel bij om ze op het Piet Boon-pad van schoonheid, een lange houdbaarheidsdatum en comfort te houden.”

Rosewood

Vertrouwen dat ook essentieel is bij het toekomstige paradepaardje op het palmares van Studio Piet Boon: het Rosewood-hotel in Amsterdam. Piet omschrijft de opdracht – een hotel in eigen stad ontwerpen – als de droom voor elke designer. “We willen een plek maken voor alle Amsterdammers. Met de receptie van het hotel pas op het einde van de grote hal, net zoals je in het Rijksmuseum tot het einde van de Gallery of Honour moet wandelen om oog in oog te staan met Rembrandt.”

Minimalism meets nature

Van Amsterdam gaat het richting Cromvoirt, een dorp in de schaduw van ’s-Hertogenbosch waar hij in 2020 een buitengewoon kantoor opleverde, bekroond met een Architizer-award. De sfeer twijfelt tussen werk- of leefruimte: “Als ik door het gebouw loop, heb ik het gevoel dat ik hier zou kunnen werken, maar ook dat ik er kan wonen. Een weloverwogen balans tussen gecreëerde schoonheid en de puurheid van de elementen.”

“Beter wordt het niet”

De natuur blijft voor Piet Boon dan ook een van zijn grootste inspiraties en tegelijk de ultieme bron van vertier. Als fervent mountainbiker en kitesurfer, verlangt Piet van zijn wagen in de eerste plaats ruimte en gebruiksgemak. “Het design van de nieuwe Range Rover is zo prachtig en de wagen is zo comfortabel, er zit geen knopje te veel in, ze hebben allen een functie, de navigatie is top, ik ben fan. Range Rover en Piet Boon hebben hetzelfde DNA van tijdloosheid. Als ik een Range Rover van 40 jaar oud zie passeren, draai ik me om en denk ik ‘wat een knappe auto’. Maar ook met een Range Rover van 10 jaar oud is dat zo, behoorlijk ongezien in de autowereld. Het is een prachtige luxeauto zonder dat hij posh is. Beter wordt het eigenlijk niet.”

Stap binnen in het universum van Piet Boon via deze video.

Misschien vind je deze posts ook leuk