Featured

Designer of the Year: Sébastien Caporusso

28 september 2021

Voor de zestiende keer heeft de Biënnale Interieur een nieuwe ‘Designer of the Year’ gekozen. Het oog viel dit jaar op Sébastien Caporusso. De Brusselse designer viel de voorbije jaren op met zijn strakke ontwerpen, zijn samenwerkingen met de beste Belgische ambachtslui en zijn gebruik van edele materialen, zoals hout, marmer en natuursteen. Caporusso denkt ook lokaal en ecologisch. Bovendien hergebruikt hij regelmatig oude materialen om ze een nieuw leven te geven.

Zo ontwikkelde Caporusso zonet ‘Nenu’, een gloednieuwe collectie van tien unieke salontafels in samenwerking met Van Den Weghe. De salontafels zijn gemaakt van glad beton en afgewerkt met een uniek stuk marmer dat varieert in grootte, vorm en kleur. “Ik werk vaak samen met Van Den Weghe”, zegt de designer hierover. “Ze zijn de ideale partner als je op zoek bent naar bijzondere stenen.”

Tijdens ‘PLEASE, HAVE A SEAT’, het nieuwe designevent van de Biënnale Interieur (15/10 – 14/11), worden verschillende ontwerpen van Sébastien Caporusso voorgesteld.

Misschien vind je deze posts ook leuk