Design

De kast zonder geheimen van Jesse Visser

2 juli 2019

De Nederlandse ontwerper Jesse Visser staat bekend om zijn hoogwaardige, functionele en minimalistische ontwerpen. Zoals de Harold. Deze kast trekt meteen je aandacht door zijn dynamische ontwerp, gemaakt van metalen roosters. Als je om de kast heen loopt, zie je het bijzondere moiré-effect dat gecreëerd wordt door de dunne, geperforeerde metalen lagen. Door de wijze waarop deze over elkaar heen zijn gelegd, is er steeds een ander, intrigerend patroon zichtbaar. Het netpatroon geeft een subtiel inkijkje in de kast, zodat de objecten die erin bewaard worden ook deel worden van de omgeving. De minimalistische lijnvoering geeft de Harold dan weer zijn heldere en iconische vorm. Deze kast is volgens Visser bijzonder geschikt om er kleding in op te hangen, maar met een paar extra plankjes staat hij zeker ook niet mis op kantoor. De Harold is verkrijgbaar in verschillende groottes en in drie kleuren: wit, zwart en goud.

Misschien vind je deze posts ook leuk