Design Guest editor

De veelzijdigheid van guest editor Julien Renault

20 juni 2017

Als er één woord van toepassing is op Julien Renault, onze guest editor van de maand, dan is het wel veelzijdig. Naar eigen zeggen houdt hij zich met zijn studio Julienrenaultobjects namelijk bezig met designprojecten allerhande. Hij ontwerpt bovendien niet alleen interieurobjecten, maar is ook een veelgevraagde fotograaf én creatief directeur. Zijn creatieve talent om from scratch een totaalvisie te scheppen, heeft Renault zeker geen windeieren gelegd. Zo werd hij in 2016 aangesteld als creative director van Atmosphère & Bois Home, een Belgisch bedrijf dat oud hout van onder andere Canadese schuren integreert in nieuwe meubelstukken. Ook het iconische Belgische kastenmerk Kewlox gaf Renault onlangs de volledige rebranding in handen. Waar u hem van zou kunnen kennen? Van de fleurige kandelaars en kapstokken die hij creëerde voor het Deense bedrijf HEM. Of misschien van de Power Side Table, de bijzettafel in natuursteen met stopcontact die hij ontwierp voor het Belgische bedrijf Van Den Weghe. Wat alle projecten van Renault met elkaar verbindt, is de zoektocht naar tijdloosheid, de essentie en soberheid. “En een scherp oog voor detail en mijn omgeving: heel belangrijk”, vult hij aan.

Misschien vind je deze posts ook leuk