Kunst

De collagekunst van huisfotograaf Jesse Willems bij Verbeke Foundation

10 mei 2019

Collagekunst leeft! Om die stelling kracht bij te zetten, organiseert Coupee, het nieuwe platform voor collagekunst, verschillende expo’s. Tot 6 oktober toont ‘BBC#1’ bij Verbeke Foundation het werk van negen jonge Belgische assemblagekunstenaars. Ook het werk van onze huisfotograaf Jesse Willems kan je er zien.

 Van de kubisten en de dadaïsten tot Jan Fabre, Panamarenko en Luc Tuymans: collagekunst kent een lange geschiedenis, werd beoefend door de allergrootste kunstenaars en is nu terug in opmars met een nieuwe lichting artiesten die hun oeuvre wijden aan deze lang ondergewaardeerde kunstdiscipline. Ondersteuning komt nu ook van Coupee, het nieuwe platform voor collagekunst. In nauwe samenwerking met assemblageaficionado Verbeke Foundation werden achttien boeiende, beloftevolle, Belgische collageartiesten geselecteerd die dit jaar hun werk zullen tonen tijdens verschillende expo’s. De eerste expo ‘BCC#1’ loopt tot 6 oktober en toont naast het werk van onder meer Thijs Van der Linden, Annelies Vanoost, Wim Maes, Jolien De Roo en David Boon, ook het werk van een van onze huisfotografen Jesse Willems. Willems vertaalt de dagdagelijkse schoonheid in abstracte, sensitieve collages. Zijn werk is opgenomen in collecties van het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken en het MAS in Antwerpen.

 

www.verbekefoundation.com
www.coupee.org

Misschien vind je deze posts ook leuk