Design

Casa Ojalá: heerlijk off-grid op twintig verschillende manieren

8 mei 2019

De Italiaanse architecte Beatrice Bonzanigo presenteerde dit voorjaar het prototype van Casa Ojalá: een mobiele, cirkelvormige designstek van 27 m2 waarmee je op twintig verschillende manieren en gelijk waar off-grid kan gaan.

Bonzanigo wil met Casa Ojalá een alternatief bieden voor onze gangbare, statische architectuur en de link met de natuur versterken zonder in te boeten aan comfort. Het prototype van het kleine, mobiele houten designhuisje bestaat uit een basisinrichting met twee slaapkamers, een kitchenette, leefruimte en badkamer en biedt door zijn flexibele structuur met touwen, katrollen, glijdende houten muren, meubels en stoffen room dividers de mogelijkheid om twintig verschillende configuraties te maken en zo in te spelen op de noden of de locatie van het moment, privacy te genereren waar nodig of volop van het landschap te genieten. Bovendien beschikt de minidesigncabin over een reservoir om regenwater te verzamelen en kan het uitgerust worden met zonnepanelen. Casa Ojalá zal beschikbaar zijn als basisbouwpakket, dat op locatie met lokaal hout en textiel wordt afgewerkt. Wie geïnteresseerd is – de hospitalitysector, verwachten wij -, moet voorlopig op de wachtlijst.

Misschien vind je deze posts ook leuk