Design

Next up design: onze hitlijst vanop de designbeurs in Milaan

23 april 2019

Het borrelt in de onderbuik van de designwereld. Tijdens de designweek van Milaan maakten geglazuurde tegels en gekleurd glas hun comeback, zagen we hoe foamdesign steeds zelfzekerder de kop opsteekt en werden we verrast door design in surreële vormen en kleuren. Dit is onze hitlijst met design dat het interieur van morgen zal beïnvloeden.

(tekst in volgorde van de beelden)

Geglazuurde tegels

Voor hun collectie met geglazuurde tegels verzamelden de Amsterdamse studio Formafantasma en het architecturale materialenmerk Dzek vulkanische as van de Etna. ExCinere bestaat uit rechthoekige, geglazuurde porseleinen tegels in geelbruine tinten met een duidelijke seventieslook.

In het Milanese designdistrict Brera richtte de designstudio H+O een appartement in. De installatie kreeg de naam ‘Perfect Darkness’ en legde de focus op het gebruik van tegels in hedendaagse interieurs.

Gekleurd glas

Voor Glas Italia maakte de Spaanse designer Patricia Urquiola een upgrade van haar L.A. Sunset-tafels. De kleuren lopen op gelaagd spiegelglas als vloeistoffen in elkaar over en kregen een metallic afwerking.

In samenwerking met het gerenommeerde Atelier Mestdagh ontwierp en vervaardigde Belgisch designer Maarten De Ceulaer voor Doppia een manshoge vloerlamp die – in tegenstelling tot de gekende Tiffany-stijl – gebrandschilderd glas voor zichzelf laat spreken.

Antivorm

Alfa Brussels, het nieuwe platform voor experimenteel collectible design, pakt uit met de gigantische, grillige faux foamrotsen van Touche-touche.

Voor de gerenommeerde Milanese gallery & depot Nilufar werkte de creatieve studio Odd Matter aan Guise, een reeks schuimobjecten met onvoorspelbare vormen en in elkaar vloeiende kleuren.

Unicornkleur

Uit de samenwerking tussen het Italiaanse marmerlabel Bloc studios en Frederica Elmo, die haar strepen verdiende bij Diesel Living, rees een tafel die in kleur en vorm ergens tussen het verleden en de toekomst, tussen ambacht en industrie hangt.

De multidisciplinaire CGI-studio Six N. Five pakt dit jaar voor de eerste keer uit met een conceptuele meubelcollectie en een prototype van een surreële stoel dat refereert aan midcentury Scandinavisch design en met zijn organische vorm en holografische kleur tegelijk een blik werpt op het design van morgen.

Misschien vind je deze posts ook leuk