Interieur

Fosbury & Sons strijkt neer in modernistisch meesterwerk in Brussel

5 december 2018

Na Antwerpen, brengt coworkingwalhalla Fosbury & Sons het ‘nieuwe werken’ nu naar Brussel. In het iconische modernistische gebouw van Constantin Brodzki kunnen 600 professionals genieten van een betere balans tussen werk en privé, te midden van een warm en luxueus interieur vol kunst.

Met een grijs kantoor een gelijkwaardige werkmentaliteit realiseren, dat is niet meer van deze tijd, aldus de oprichters van Fosbury & Sons. De oplossing bieden ze graag zelf: een inspirerende plek waar werk en vrije tijd in elkaar overlopen, 24/7 open en met fijne extra’s als een bar waar professionals met elkaar in gesprek kunnen komen. Voor Fosbury & Sons Antwerpen werd al gekozen voor een opvallend gebouw (de voormalige Electrabel-toren) en deze trend wordt nu doorgetrokken naar de nieuwe vestiging in Brussel – de eerste van drie. F&S ‘Boitsfort’ bevindt zich aan de rand van het Zoniënwoud en huist in een modernistisch meesterwerk van de naoorlogse Pools-Belgische architect Constantin Brodzki. Dit vroegere hoofdkantoor van een cementbedrijf doet monolithisch aan door zijn gebogen betonnen modules, karakteristieke ovalen ramen en parallelle lijnen en markeerde bij de oplevering eind jaren 60 een nieuw hoofdstuk in de Belgische architectuur. ‘Functioneel en eigenzinnig’ is ook van toepassing op het interieur, dat onder handen werd genomen door ontwerpbureau Going East. De super-de-luxe, professionele inrichting heeft een volwassen en vooral warme uitstraling, die perfect aansluit bij de bestaande structuren van het gebouw. Dankzij samenwerkingen met Brusselse kunstgaleries zijn de (gedeelde) werkruimtes, de lobby, bar, restaurant, bibliotheek en tal van andere ruimtes voorzien van kunst – onder andere van de jonge Antwerpse beeldhouwer Florian Tomballe – die het sculpturale aspect van dit bijzondere gebouw nog meer benadrukt. Onder het mom van ‘The office is dead, long live the office!’ zet F&S niet enkel een kantoor neer, maar een waar professioneel belevingscentrum waar werken in stijl de klok slaat.

 

 

(foto’s Jeroen Verrecht)

Misschien vind je deze posts ook leuk